Dienstverlening

  • Verspanende Bewerkingen Toolmakers
  • 3/5 assig Frezen
  • Draaien
  • Slijpen
  • Profielslijpen
  • Zinkvonken
  • Startgaten Vonken
  • Draadvonken

3 en 5 assig Frezen

Frezen behoort tot de basis bewerkingen bij Toolmakers. Uitgerust met 3-assige freesmachines met een slag 1000 mm in de X-as en een overgroot deel van ons machinepark dat 5-assig is.

Onze 5-assige freesmachines van het merk Mikron zijn uitgerust met een Erowa pallet-wisselsysteem, hierdoor hebben wij de mogelijkheid onderling werkzaamheden uit te wisselen tussen de bwerkingscentra’s.

Het 5 assig frezen doen wij al ruim 20 jaar en daarin hebben wij veel ervaring in opgedaan. Frezen doen wij in vele materialen en van zeer klein gaatjes boren van 0.1mm tot groot kubus 300mm.

Frezen doen wij in veel verschillende materialen waaronder: Inconcel, Titaan en Magnezium. Daarnaast doen wij ook gehard frezen tot +/- 62 HRc.

Draaien

Draaien doen wij doen wij op zeer hoog niveau wat nauwkeurigheid betreft.
Wij zijn het gewend om slijp toleranties te evenaren. Ook gaan we graag de uitdaging aan met extremen.  Dit kan zijn lang en zeer dun werk. Maar ook werk waar veel lastige profielen aanzitten. Het gebied waar in wij werken is van zeer klein Ø 1 mm tot max Ø150mm. Draaien doen wij in veel verschillende materialen: Koper, Hittebestendig RVS en Invar. Daarnaast doen wij ook gehard draaien tot +/- 62 HRc.

Wij hebben gekozen om te draaien op Schaublin machines, deze staan bekend om hun (profiel)zuiverheid. Uitgerust met aangedreven gereedschap geeft dit ons de mogelijkheid om veelal producten in een keer af te maken op een machine.

Slijpen

De Slijperij van de Toolmakers is zeer compleet zowel op het gebied van vlakslijpen als van profielslijpen.

Afmetingen gaan van zeer klein als tot maximaal 620mm tot 340mm.de toleranties van het slijpen zijn vaak heel klein dit gaat gepaard met kleine ruwheid waarden en met kleine afwijkingen in vlakheid eisen.

Slijpen kunnen wij op veel verschillende materialen dit door verschillende soorten slijpstenen te gebruiken : Borazon, Diamant, korund, RVS, Carbide, Keramiek en siliciumcarbide soorten.

Draadvonken

Draadvonken is bij Toolmakers een niet meer weg te denken bewerking. Draadvonken is een uiterst nauwkeurige verspanende bewerking net zoals bij het Zinkvonken geldt bij draadvonken dat de te bewerken materialen elektrisch geleiden moeten zijn. Verder kunnen de materialen gehard zijn die we draadvonken.

Draadvonken geeft je de mogelijkheid om vormen en profielen zowel binnen ( gat ) buiten ( Pen ) te vormen. Draad eroderen wordt veel gebruikt voor het maken van snijplaten en snijnippels. Maar ook voor het maken van bijvoorbeeld een Spline gat. Wij kunnen hele kleine profielen draadvonken met 0.1mm draad en hele hoge ( 400mm ) onderdelen draadvonken wij met 0.3mm draad.

Zinkvonken

Zinkvonken behoord bij Toolmakers ook als eindbewerking. Zinkvonken vergroot de maakbaarheid bij Toolmakers wat niet te frezen te draaien of te draadvonken of slijpen is kan doormiddel van zinkvonken dan weer wel verwezenlijkt worden.

Zink eroderen is een zeer trefzeker uiterst beheersbaar nauwkeurige bewerking die het materiaal wegbrand in de vorm van de gemaakte electrode. Alle geleidende materialen  kunnen we door zinkvonken bewerken zowel in zachte als in geharde toestand.

Start gat zinkvonken geeft Toolmakers de mogelijkheid kleine diepe gaten te maken. Meestal dienen deze gaten als start gat ten behoeve van het Draadvonken.

Hardsolderen

Hardsolderen behoord bij Toolmakers tot de mogelijkheden.

Met zuurstof en Acetyleen kunnen wij soldeerverbindingen maken.

Door gebruik te maken van diverse soldeermaterialen kunnen wij meerdere staal en Hardmetaalsoorten met elkaar verbinden.

Hierdoor kunnen we gereedschap onderdelen maken met alleen het slijtvaste gedeelte van Hardmetaal en de basis van staal om de kwetsbaarheid van Hardmetaal te verbeteren.

 

 

MEER INFORMATIE?

Tekening: