Draai- en freeswerk in Sittard door Toolmakers

Heeft u in Sittard behoefte aan de hulp van een vakbedrijf op het gebied van draai- en freeswerk? Kies dan voor het werk van Toolmakers. Wij helpen bedrijven in de automotive branche, bouwsector en voedingsmiddelenindustrie met het produceren en engineeren van precisieonderdelen in hardmetaal en staal. Met deze materialen maken wij bijvoorbeeld volg-, snij- en buigstempels, matrijzen en speciaalmachines. Wij staan 24/7 klaar voor bedrijven die hulp nodig hebben bij het verspanen van metaal. In onze werkplaats kunnen wij met ultramoderne machines onder andere freeswerk, draaiwerk en vlak- en profielslijpen uitvoeren. Wilt u meer te weten komen over verspanen? Lees dan verder of neem vanuit Sittard direct contact met ons op.

Freeswerk

Bij het verspanen van metaal is freeswerk een belangrijk onderdeel. Wij kunnen verschillende technieken toepassen, zodat de producten te gewenste vorm krijgen. Freestechnieken die wij bijvoorbeeld toepassen zijn 3-assig frezen, 5-assig simultaan frezen en 3D-frezen. Voor een nauwkeurig resultaat gebruiken wij geavanceerde machines, bijvoorbeeld een machine om 5-assig simultaan te frezen. Met deze machine is het mogelijk om in één opspanning een product aan vijf kanten tegelijk te bewerken. Met deze techniek kunnen wij producten met een zeer complexe vorm realiseren. Niet in iedere situatie is het noodzakelijk om een complexe vorm te realiseren. Daarom wordt ook regelmatig 3-assig gefreesd in onze werkplaats. Tot slot kunt u ook bij ons terecht om materialen in een 3D-vorm te frezen.

Draaiwerk

Om een metalen voorwerp netjes af te werken, wordt het metaal ook gedraaid in de gewenste vorm. Bij het verspanen van metalen moet meestal ook het nodige draaiwerk worden uitgevoerd. Hierbij gebruiken wij verschillende machines die worden bediend door ons goed opgeleide personeel. Heeft u behoefte aan meer informatie over het draaiwerk dat wij uitvoeren? Benader ons dan vanuit Sittard.

Vlak- en profielslijpen

Een ander onderdeel van het verspanen van metaal is vlak- en profielslijpen. Door gebruik te maken van een machine wordt er bij deze techniek zeer nauwkeurig een strak oppervlak gecreëerd. Dit vlak- en profielslijpen wordt in een speciale geconditioneerde ruimte in onze werkplaats uitgevoerd. Wij van Toolmakers bieden een groot voordeel ten opzichte van andere metaalbewerkingsbedrijven. Wij kunnen namelijk vrijwel alle werkzaamheden om een product te verspanen zelf uitvoeren in onze werkplaats. Op deze manier kunnen wij de gewenste producten razendsnel produceren en leveren in Sittard.

Neem contact met ons op vanuit Sittard

Wilt u meer te weten komen over het verspanen van metaal? Of wenst u direct onze hulp in te schakelen? Benader ons dan via telefoonnummer 073-5211081 of mail naar info@toolmakers.nl. Wij gaan graag voor u in Sittard aan de slag met het nodige draai- en freeswerk.

MEER INFORMATIE?

Tekening: